În ultimii ani, numărul micilor întreprinzători care au demarat o afacere în domeniul agriculturii a crescut substanţial, mulţi dintre aceştia orientându-se în principal spre deschiderea unei ferme de pui, fie pentru creşterea „puilor de carne”, fie pentru „găinile de ouă”, potrivit statisticilor Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. E drept că majoritatea acestor antreprenori au fost motivaţi de finanţarea comunitară, precum şi de profiturile potenţiale de pe hârtie.
 Unii fermieri aleg să crească puii pentru carnea lor, pe când alţii preferă „găinile de ouă”, mai cu seama găinile ouătoare. Crescută în condiţii optime, o găină poate produce până la 300 de ouă pe an sau chiar mai mult. Şi, dacă ne raportăm la costurile de producţie, vom aprecia că un fermier poate câştigă, pentru un ou, aproximativ 15 bani. Însă înainte că fermierii să se gândească la profit ori la creşterea puilor pentru carnea lor, respectiv a găinilor ouătoare, întreprinzătorii în discuţie au trebuit să respecte toate normele europene. De pildă, o fermă „la sol” cu 1000 de găini ouătoare trebuie să aibă cel puţin 120 metri pătraţi.
 Şi în cazul creşterii „puilor de carne”, normele europene sunt restrictive, mai ales în lumina scandalurilor din ultima vreme. Cu toate acestea, majoritatea întreprinzătorilor optează pentru deschiderea unei ferme de găini ouătoare. În orice caz, în ambele cazuri, trebuie să se asigure un microclimat corespunzător, indiferent de anotimp, precum şi o biosecuritate potrivită. Nu e de mirare că mulţi dintre fermieri au construit o hala închisă, ce nu dispune de ferestre, în acest mod, prevenindu-se contaminarea păsărilor cu germeni patogeni.
În lumina celor descrise mai sus, este imperativ că materialele folosite pentru contruirea halelor şi echiparea acestora cu cele necesare să fie unele de cea mai bună calitate şi durabile în timp.
Call Now Button
Chinese (Simplified)EnglishFrenchGermanItalianRomanianSpanish
Devino partenerul nostru!
Send